Nieuws uit Zevenaar en omstreken

Op deze blog zult u op de hoogte worden gehouden over de participatiewet. Van belang voor veel inwoners van de Liemers.

Zevenaar, 15 mei 2014

Liemerse colleges besluiten over uitvoeringsstructuur Participatiewet

De colleges van B en W van de gemeenten Duiven, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar hebben zich deze week uitgesproken over de wijze waarop zij invulling willen geven aan de Participatiewet.

De invoering van de Participatiewet vraagt van gemeenten dat zij beleidskeuzes formuleren, onder andere over doelgroepenbeleid en dienstverlening. Dit heeft gevolgen voor de gemeentelijke uitvoeringsorganisaties Presikhaaf Bedrijven en de Regionale Sociale Dienst (RSD).

De gemeenten zijn voornemens de uitvoering van Wwb-taken – uitkeringsverstrekking en re-integratie – dichtbij te blijven organiseren, uitgevoerd door de RSD. De RSD werkt hierbij nauw samen met de uitvoerende instanties van de overige decentralisaties. Voor de ondersteuning van de nieuwe doelgroepen – mensen met een arbeidsbeperking die nu in de Wsw of Wajong t
De uitvoering van de bestaande Wsw-taken en de uitvoering van de voorziening nieuw beschut werk, willen de colleges bij Presikhaaf Bedrijven handhaven. Hierbij wordt voorgesteld om de voorziening nieuw beschut werk alleen aan te bieden, voor zover de gemeente hier vanuit het Rijk budget voor ontvangt. Uitgangspunt voor Presikhaaf Bedrijven is om de Wsw en de voorziening nieuwe beschut werk zoveel mogelijk lokaal te organiseren, in samenhang met de Wmo-activiteit dagbesteding en in samenwerking met lokale ondernemers.

De gemeenteraden nemen in de raadsvergaderingen van juni/juli een besluit over de beleidskaders en uitvoeringsstructuur van de Participatiewet. Daarna wordt aan de RSD en Presikhaaf Bedrijven gevraagd de besluiten binnen hun organisaties te implementeren. erechtkomen en straks een beroep doen op de gemeente – worden nieuwe instrumenten ontwikkeld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: