Nieuws uit Zevenaar en omstreken

PERSBERICHT

 

Voortgang coalitieonderhandelingen Zevenaar (2 mei 2014)

 

De beoogde coalitiepartners van Zevenaar, Lokaal Belang, D66 en PvdA, zijn zich bewust van de verantwoordelijkheid die zij dragen voor een goed en degelijk bestuur voor de komende vier jaar. Zij nemen de tijd om de verschillende dilemma’s en uitdagingen die Zevenaar de komende vier jaar tegen zal komen zorgvuldig te bespreken en uit te diepen. Dit proces verloopt in een collegiale en constructieve sfeer. Voorop staat het belang van een gezonde financiële situatie van de gemeente Zevenaar nu en in de toekomst.

De drie partijen hebben uitvoerig gesproken over de consequenties van de zorgtaken die in 2015 op de gemeente Zevenaar afkomen. Zij zijn zich ervan bewust dat de gemeente zich moet wapenen tegen de risico’s die dit met zich meebrengt. Het waarborgen van zorg staat bovenaan. Zij zullen dit realiseren mede door middel van het instellen van een garantiefonds.

Ten aanzien van het nieuwe gemeentehuis onderkennen de drie partijen de noodzaak van een goede en adequate huisvesting van de ambtelijke organisatie en het bestuur.

De partijen dragen de culturele instellingen een warm hart toe en willen deze een gezond financieel perspectief bieden. Bij het vaststellen van de Meerjarenprogrammabegroting 2015-2018 zal dit integraal worden afgewogen.

De partijen concluderen dat het, gezien het toegenomen takenpakket van de gemeente, verantwoord is het aantal wethouders uit te breiden. Mede door de decentralisaties (de nieuwe taken die per 2015 van rijk naar gemeenten gaan) als ook de ontwikkelingen in de regio, achten zij het verantwoord voor de nieuwe raadsperiode te kiezen voor 5 wethouders met een bezetting van maximaal 4,6 fte, waarbij de beoogde coalitiepartners D66 en PvdA elk 1 fte zullen invullen.

De partijen verwachten op korte termijn een concept-coalitieakkoord voor te kunnen leggen aan hun achterban.

Namens de onderhandelaars,
De raadsgriffier van Zevenaar
H.R. Westra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: