Nieuws uit Zevenaar en omstreken

De poll in de Gelderlander met de vraag of Freriks terecht de vragen stelt en dat geheime diensten ook in Zevenaar opereren heeft veel deelnemers getrokken. Een kleine 300 personen hebben gereageerd waarvan 30% het met Freriks eens was. De rest vindt privacy blijkbaar minder belangrijk. Of erger nog ze hebben de strijd opgegeven dat er nog enige privacy gerespecteerd wordt. De “reaguurders” in De Gelderlander, die alleen het stukje op internet hadden gelezen waren vooral verbaasd. Hoe kun je je druk maken over een organisatie in de USA? Zinloos en belachelijk vonden de meesten. Edoch niemand in Nederland maakt zich er druk om. Op geen enkel politiek niveau. Alleen in Zevenaar is een partijtje die constateert dat met afluisteren en schending van briefgeheim, mensenrechten met voeten worden betreden. En die partij, Sociaal Zevenaar, zegt er terecht wat van! Paul Freriks laat weten dat hij aan de orde stelt wat hij als raadslid van belang vindt. Reaguurders kunnen hoog springen of laag springen we kunnen ons niet door hen onze agenda laten bepalen. Nog sterker: We hebben de eed afgelegd om te opereren als raadslid zonder last. En dat doet Sociaal Zevenaar dus van harte!

Commentaren op: "Poll: 1/3 voor garanties privacy" (2)

 1. Hallo Paul,

  Hier de enig echte Louis Jansen.

  Je ziet. Ik heb je blog nu gevonden. Ik kende het echt niet. Trouwens, je blog ziet er goed uit vind ik.

  Even over jouw artikel m.b.t. het afluisterschandaal. Ik weet zeker (ja, ja) dat er op grote schaal afgeluisterd wordt door geheime diensten uit alle landen in de wereld die deze mogelijkheid hebben. Zelf denk ik niet dat wij (raadsleden) worden afgeluisterd. Dus de pol in de Gelderlander of jouw vragen terecht zijn of dat jij spoken ziet is niet juist gesteld. Er zit nog iets tussen. Er had ook bij moeten staan of mensen het een bezwaar vinden dat er afgeluisterd wordt.

  Ik ben dus van mening dat je geen spoken ziet, geheime diensten zitten overal. Daarom heten het ook geheime diensten. De Russen lachen zich nu het apezuur over de discussie die nu gaande is, want ook zij kunnen er wat van. Ik denk dat het de geheime diensten geen bal interesseert wat wij samen vinden van het BAT gebouw. Wij doen voor hen in ieder geval niets interessants om af luisteren te rechtvaardigen. Zelf vind ik het geen probleem dat afluisteren. Zo vang je nu eenmaal criminelen/terroristen. Dat jij daar anders over denkt is je goed recht maar ik deel jouw mening niet genoeg om mij daarom druk te maken.
  Paul, veel succes verder, ook voor jou tijdens de a.s. verkiezingen. Je doet er in ieder geval iets voor. En nee beste Paul, ik ga niet op jou stemmen.

  Groeten van Louis Jansen

 2. Dank voor je reactie Louis. Inderdaad interesseren de geheime diensten zich nauwelijks voor wat we waar iets van vinden. Zevenaar is interessant door zijn grens met Duitsland (A-12, A-3; Betuwelijn en de Rijn) Daarnaast, en dat is de grootste het gasverdeelstation. Overigens had ten tijde van de aanleg van de Betuwelijn iedere aan het spoor grenzende gemeente een AIVD-er in dienst. (Zie het onderzoek: Grootschalig politieoptreden, maatschappelijk verzet en geweldvermijding door Jan Terpstra en Lucas van Heel, medewerkers aan de Universiteit Twente voor het Instituut voor Veiligheidsvraagstukken)
  We zouden raar staan te kijken als het college standaard al onze e-mail doorneemt of indien een fractie een andere fractie gaat afluisteren onder het motto: “We hebben toch niets te verbergen”.

  Groeten, Paul

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: