Nieuws uit Zevenaar en omstreken

 

Heb het bericht over de zonnepanelen teruggevonden. En negentien gemeenten doen mee en Duiven wordt door de Regio Arnhem-Nijmegen niet genoemd. P.F.

8 mei 2012

 Collectieve inkoopactie zonnepanelen in regio Arnhem Nijmegen

Negentien gemeenten in de regio Arnhem Nijmegen organiseren samen een grootschalige collectieve inkoopactie voor zonnepanelen. Deze actie maakt het voor inwoners en bedrijven in de regio straks extra aantrekkelijk om zonnepanelen aan te schaffen en ze te laten installeren.

Het idee voor de actie werd eind vorig jaar gelanceerd door de gemeente Beuningen. Sindsdien zijn er in Beuningen veel enthousiaste reacties binnengekomen vanuit andere gemeenten die zich graag bij de actie willen aansluiten. Om die reden wordt de actie nu uitgebreid naar andere gemeenten in de regio.

De uitbreiding heeft als voordeel dat meer inwoners en bedrijven aan de actie kunnen meedoen. Hierdoor kan een nog betere prijs-/kwaliteitverhouding worden gerealiseerd. Inmiddels doen bijna alle gemeenten in de regio Arnhem Nijmegen met de actie mee. Uiterlijk 1 juli selecteren de samenwerkende gemeenten de aanbieder van zonnepanelen met de beste prijs-/kwaliteit verhouding. Op de website www.zonnepaneelvoordeel.nl worden ontwikkelingen rondom de actie bijgehouden. Daarnaast kunnen geïnteresseerde bewoners en bedrijven op de website alvast vrijblijvend hun contactgegevens invullen om van de actie op de hoogte te blijven. De uitvoering van de actie vindt plaats vanuit het programma De Groene Kracht, voor nieuwe energie in de regio Arnhem Nijmegen. De Groene Kracht is een samenwerkingsverband van de Stadsregio Arnhem Nijmegen, MRA (Milieusamenwerking Regio Arnhem) en MARN (Milieusamenwerking Afvalverwerking Regio Nijmegen). Daarnaast levert ook de provincie ondersteuning aan de actie.  

Inwoners en bedrijven uit de volgende gemeenten kunnen meedoen aan de collectieve inkoopactie:

Arnhem, Beuningen, Doesburg, Druten, Groesbeek, Heumen, Lingewaard, Millingen aan de Rijn, Montferland, Nederbetuwe, Nijmegen, Renkum, Rheden, Rijnwaarden, Rozendaal, Ubbergen, Westervoort, Wijchen, Zevenaar.

 Noot voor de redactie: Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Mark Meijer van Energy Indeed, telefoon 06 41 70 96 52 of met Gijs Gerrits van de gemeente Beuningen, telefoon 14024.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: