Nieuws uit Zevenaar en omstreken

naar de homepage

Goed nieuws voor de taxichauffeurs en chauffeurs kleinschalig groepsvervoer. Ondanks een zogenoemde en zogenaamde crisis een mooie loonsverhoging van 5,3 %. Ja het was wel even wachten op het loonzakje want aan de formulering in de CAO kon je het niet zien.

Of misschien jij wel??

  1. Ter compensatie van de stijging van de kosten van levensonderhoud zal in beginsel per 1 januari 2010 (gebaseerd op de cijfers oktober 2008 en oktober 2009), per 1 januari 2011 (gebaseerd op de cijfers van oktober 2009 en oktober 2010); per 1 januari 2012 (gebaseerd op de cijfers oktober 2010 en oktober 2011) en per 1 januari 2013 (gebaseerd op de cijfers van oktober 2011 en oktober 2012) prijscompensatie over de lonen worden uitgekeerd. Een daling van het prijsindexcijfer (negatieve prijscompensatie) wordt dienovereenkomstig op de CAO – lonen toegepast. De hoogte van deze prijscompensatie wordt bepaald op basis van de CBS – consumenten – prijsindexcijfers (reeks alle huishoudens – afgeleid).Bij de toepassing van deze consumenten – prijsindexeringregeling wordt steeds van de voorlopige CBS – consumentenprijsindexcijfers uitgegaan. Dit betekent, dat met eventuele correcties, welke achteraf in het voorlopige indexcijfer over een bepaalde maand worden aangebracht, geen rekening wordt gehouden.

    De jaarlijks in november bekend te maken nieuwe loonscha(l(en) geld(t)en met ingang van 1 januari van het daaropvolgende jaar.

Commentaren op: "Loonstijging CAO Taxi 5,3 %" (1)

  1. Staat toch gewoon dat het prijsindexcijfer wordt gevolgd bij het bepalen van de lonen en dat bij een eventuele daling van het prijsindexcijfer de CAO-lonen ook naar beneden worden bijgesteld.
    Blijkbaar is de prijsindex dus ruim 5 procent gestegen of te wel alles is 5 % duurder geworden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: