Nieuws uit Zevenaar en omstreken

Basisinkomen voor iedereen

De aarde is voor alle mensen. (Psalm 24:1) Dat geldt voor het grondgebruik maar ook voor de grondstoffen. Een eerlijke verdeling van het vruchtgebruik der aarde is derhalve een normaliteit en absoluut geen bijzonderheid. Grondeigendom kan op zich niet bestaan zonder de gemeenschap waar de grondwaarde mede door is bepaald, in het eigendom te laten delen. Een logische redenering maar verstrekkend als je deze logica zou doortrekken naar alle dingen der dag. Geen grenzen meer, geen honger, geen werkloosheid, en geen oorlog meer om grond of grondstoffen. Het is in eerste instantie van belang dat het idee gaat postvatten van het recht op een onvoorwaardelijk basisinkomen gestoeld op het feit dat de aarde ons bij zorgvuldig gebruik heel veel geeft. Zelfs meer dan we opkunnen. Zo zouden we b.v. als we geen vlees zouden eten 30 maal de wereldbevolking van voedsel kunnen voorzien.

Andris Gulbins

Commentaren op: "Basisinkomen voor iedereen" (2)

  1. Aansprekend verhaal. M.u.v. de laatste zin, helemaal geen is vrij extreem, en niet noodzakelijkerwijze natuurlijk, nu mensen omnivore dieren zijn.

  2. Graag sluit ik mij aan bij je impliciete utopie waarin iedereen en alles wordt gehonoreerd om de waarde van het ‘Kind Gottes’ zijn. Gaan leven vanuit die utopie, dat samenstel van idealen zou wel eens veel minder radicaal kunnen zijn dan het nu lijkt. Volgens mij is het meer dan het proberen waard.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: