Nieuws uit Zevenaar en omstreken

De Lantaarnpaal

 

 
hondje plast
1/3

Zoals beloofd zou ik dit weekend onder andere terugkomen op de lantarenpaal of zoals ze werkelijk heten de lantaarnpaal. We hebben al geconstateerd dat een lantaarnpaal ietsjes meegeeft. Hij zit namelijk niet keivast in de grond. Menig lantaarnpaal laat zich makkelijk een beetje optillen. Ook kun je hem soms omdraaien. Kan makkelijk zijn als je wat tuinverlichting wilt.
Onder iedere lantaarnpaal zit anderhalve meter extra draad. Kijk, dat geeft mogelijkheden. Heb je last van je lantaarnpaal voor je deur dan kun je hem dus anderhalve meter naar links of naar rechts schuiven. (ik weet niet of daar een vergunning voor nodig is.) Soms zit een lantarenpaal volledig verborgen in een boom of staat hij precies voor je inrit en heb je steeds problemen met het inrijden van je auto. Verplaatsen…. Je graaft een geultje naar links of naar rechts, pakt met twee handen de paal beet en zet hem op de plaats die je wil. In de Julianalaan hebben we dit al eens gedaan omdat wat oudere mensen er zo’n last van hadden.
Rondom de jaarwisseling had Zevenaar veel roestige palen aan de onderzijde. Zelfs zaten er grote gaten in. De draden waren zichtbaar. We hebben als partij daar even aandacht voor gevraagd. (met succes) Maar waarom die roest en die gaten onderin de lantaarnpaal. Nou eenvoudig. Hondjes die langs komen hebben de neiging om hun poot op te beuren en tegen de paal aan te plassen. Juist verzuring met gevolgen! Nu moet u niet meteen hondjes of uw hondje de schuld geven en hard aanpakken. Dick Swaab, hersendeskundige, (van het boek “Wij zijn ons brein”) heeft met zijn team niet alleen mensenhersens ontleedt maar ook die van honden. Je moet je nl. afvragen waarom heft een hond zijn pootje op. Voor het gemak? Fout. Om zelf niet nat te worden? Ook al fout want hij kan ook zijn poten naar buiten doen. Nee de hersendeskundigen hebben ontdekt dat geslachtshormonen dit gedrag veroorzaken door hun werking op hun hersenen. Zo, het Zevenaarse hondje mag zijn schuldgevoel ook weer kwijt zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: